Blog

Uvijek zanimljivi i aktualni članci

Uredna isporuka pošiljaka iz Kine i azijskih zemalja

U zadnjih 10-tak dana u potpunosti se normalizirala isporuka pošiljaka iz Kine i ostalih azijskih zemalja. U nastavku ovog bloga, saznajte sve bitne informacije za vas kao našeg korisnika.

Početkom veljače 2020.g. kineska vlada je privremeno onemogućila radnicima grada Wuhana odlazak na posao u svrhu smanjenja epidemije koronavirusa ( COVID-19 ). Također, zrakoplovne tvrtke KLM, Lufthansa LH i Turkish Airlines su privremeno obustavile letove prema i iz Wuhana što je direktno utjecalo na isporuku pošiljaka prema BiH. S obzirom na to da je Kina zemlja s milijardu i 400 milijuna stanovnika, te najveća gospodarska sila u svijetu, bilo je nerealno za očekivati da će "sve stati". Kinezi su polovicom veljače 2020.g osigurali slanje pošiljaka za Hong Kong te prosljeđivanje pošiljaka za BiH, što je u konačnici uzrokovalo kašnjenje u isporuči pošiljaka 10 do 15 dana.
Kineska vlada je rigoroznim kontrolama i karantenama stanovništva vrlo brzo suzbila epidemiju te se u trenutku pisanja ovog bloga, trenutno dnevno u Kini pojavljuje 5-10 slučajeva zaraza koronavirusom. Još jednom naglašavamo - Kina ima milijardu i 400 milijuna stanovnika.
Bitno je naglasiti da prijenos koronavirusa se isključivo vrši s čovjeka na čovjeka te se ne možete zaraziti preko pošiljaka. U prilog tome citiramo mišljenje Službe za epidemiologiju: "Na temelju dostupnih podataka smatramo kako je rizik od prijenosa novog koronavirusa na ljude preko poštanskih pošiljki zanemariv. Naime, prijenos novog koronavirusa preko poštanskih pošiljki nije još nigdje zabilježen. Iako nisu u potpunosti razjašnjeni putovi njegova prijenosa, svi dostupni podaci upućuju na to da je za prijenos s čovjeka na čovjeka potreban bliski kontakt poput obiteljskog kontakta njegovanjem oboljeloga ili poput manipuliranja bolesnikom u zdravstvenoj ustanovi."
S toga apeliramo na korisnike ako žele naručiti proizvode iz Kine ili ostalih azijskih zemalja, da to naprave putem naše Aplikacije potpuno sigurno, s brzom dostavom. U interesu nam je da sve naručene pošiljke vam stignu pravovremeno i sigurno.

Trenutna najveća epidemija koronavirusom je u Italiji. Radi toga, talijanska vlada je odredbom uvela za stanovništvo mogućnost kretanja jedino na posao i liječniku. Provjerili smo u talijanskoj pošti i talijanskim privatnim kurirskim službama koje dostavljaju vaše pošiljke u BiH da li isporuka pošiljaka se odvija uredno za BiH. Informacije koje smo dobili su pozitivne za korisnike iz BiH što znači da isporuka naručenih proizvoda iz Italije se odvija s višom dozom sigurnosti ali i dalje uredno.

Sukladno navedenom, za vas smo izdvojili najbitnije stvari:

  • Naša korisnička podrška je dostupna na 5 kanala komunikacije
  • Sustavi za naručivanje ( Online i Android aplikacija ) su dostupni
  • Isporuka pošiljaka iz Kine i ostatka svijeta za BiH se odvija uredno
  • BG pošta i ostale kurirske službe, uz veće doze opreza, rade isporuku pošiljaka po uobičajenim rasporedima
  • Virus COVID-19 se ne može prenijeti putem pošiljaka

Autor: Dominik Pintarić, voditelj poslovanja

Bogato iskustvo u naručivanju proizvoda s eBay-a za naše kupce, naučilo nas je što kupcima u Bosni i Hercegovini treba. Treba im jednostavni način naručivanja, plaćanja i kvalitetna podrška. S nama - imate to sve!

I na kanalima

X

Zabrana kopiranja

Tekstualni i slikovni materijal ove web stranice je vlasništvo tvrtke DOPI GRUPA d.o.o., te je kao takav zaštićen od kopiranja.