Blog

Uvijek zanimljivi i aktualni članci

Pošte Srpke naplaćuju 1,80KM za preuzimanje pošiljaka iz inozemstva

Od aprila 2018.g, Pošte Srpske počinju s naplatom malih pošiljaka koje sadrže robu naručenu izvan BiH.

Molimo korisnike da obrate pozornost na moguću naplatu od 1,80KM po paketu od strane Pošte Srpske. Obrazloženje Pošte Srpkse prenosimo u cjelosti:

"U skladu sa propisima koji regulišu unutrašnji i međunarodni poštanski saobraćaj, korisnicima nije omogućeno da putem Pošta Srpske šalju robu u pošiljkama bez registrovanog broja prijema. Donošenjem navedene Odluke, Pošte Srpske vrše usklađivanje procesa prenosa i uručenja običnih međunarodnih pismonosnih pošiljaka u uvozu sa važećim propisima (Posebni uslovi za vršenje poštanskih usluga, Odluka o izmjenama i dopunama Posebnih uslova za vršenje poštanskih usluga, Pravilnik o vršenju usluga u poštanskom saobraćaju). Ako prilikom narudžbe pošiljke,korisnik izabere uslugu praćene pošiljke, odnosno pojedinačno evidentirane, a to su pošiljke koje počinju sa brojevima za praćenje R, V, ili C ova dodatna poštarina (odnosno preporučeno rukovanje) neće biti naplaćena, jer je ista plaćena već u polazu. Takođe, za obične pošiljke čiji sadržaj nije roba se ne naplaćuje dodatna poštarina, odnosno preporučeno rukovanje."

Autor: Sabina Pavković

Bogato iskustvo u naručivanju proizvoda s eBay-a za naše kupce, naučilo nas je što kupcima u Bosni i Hercegovini treba. Treba im jednostavni način naručivanja, plaćanja i kvalitetna podrška. S nama - imate to sve!

I na kanalima

X

Zabrana kopiranja

Tekstualni i slikovni materijal ove web stranice je vlasništvo tvrtke DOPI GRUPA d.o.o., te je kao takav zaštićen od kopiranja.