Blog

Uvijek zanimljivi i aktualni članci

Problem s lažnim prodavačima

Svake godine u jesensko i zimsko doba, na eBayu se pojavljuju proizvodi koji se prodaju ispod realne vrijednosti u cilju prevare kupaca te ovim putem naše korisnike želimo upoznati kako prepoznati potencijalnog prodavača - prevaranta.

Dakle, naša aplikacija i sustavi koji su povezani s eBay serverima prikazuju proizvode koji zadovoljavaju uvjete za naručivanje iz BiH. Međutim, ni tada nema 100% garancije da naručeni proizvod će stići na Vašu adresu ali Vas zato štiti program sigurnosti i osiguranja narudžbi i proces odobravanja narudžbe s naše strane.

Kao i na bilo kojem drugom online oglasniku, tako i na eBayu postoje prodavači koji svojim nepoštenim poslovanjem pokušavaju ostvariti nepripadnu financijsku korist na štetu kupaca. Jedna od takvih, a u ovo jesensko i zimsko doba najčešća je prodaja ženske jakne dostupne u nekoliko boja s krznenom kapuljačom.


Kako prodavači-prevaranti varaju kupce?

  1. Prodavači - prevaranti, otkupe od pojedinaca na eBayu korisnički račun koji ima cca 60-90 pozitivnih prodaja i obično 100% pozitivan feedback.
  2. Oglase proizvod ispod realne vrijednosti
  3. U 48h prodaju 300 komada proizvoda kojeg nemaju
  4. Nakon 48h eBay im suspendira korisnički račun
  5. Od 300 prodanih komada, za 150 kupci nakon mjesec dana kada shvate da roba nije niti poslana, žale se prodavaču i eBayu u cilju pokušaja ostvarivanja prava na povrat uplaćenih novaca
  6. Neki kupci nikada ne ostvare povrat novaca
Upravo na kupcima koji nikada ne ostvare pravo na povrat novaca iz nekoliko razloga, ovakvi prodavači ostvaruju zaradu.

Na eBayu postoji široka ponuda i može se pronaći mnogo toga po izrazito pristupačnim cijenama. Ali jakna s krznenom kapuljačom, za 40kn? Zvuči predobro da bi bilo istinito. :)
S toga pozivamo korisnike da obrate pažnju na proizvode koji se na prvi pogled čine kao "neponovljiva ponuda". Najlakše za utvrditi da li proizvod prodaje prodavač-prevarant je tako da ćete provjeriti u detaljima proizvoda kod "Prodavač" s desne strane informaciju koliko taj prodavač ima prodanih proizvoda. Ako je manje od 200 komada, predlažemo ne naručivati.

Naravno, ako se i dogodi da naručite takav proizvod, naši djelatnici korisničke podrške prije odobravanja narudžbe će takav proizvod maknuti iz Vaše narudžbe i obavijestiti Vas o ovome problemu.
Aplikacija za naručivanje je najsigurniji mehanizam naručivanja na eBayu iz Hrvatske i kao takva Vam garantira isporuku proizvoda ili povrat novaca. 

Autor: Sabina Pavković

Bogato iskustvo u naručivanju proizvoda s eBay-a za naše kupce, naučilo nas je što kupcima u Bosni i Hercegovini treba. Treba im jednostavni način naručivanja, plaćanja i kvalitetna podrška. S nama - imate to sve!

I na kanalima

X

Zabrana kopiranja

Tekstualni i slikovni materijal ove web stranice je vlasništvo tvrtke DOPI GRUPA d.o.o., te je kao takav zaštićen od kopiranja.